Pálené strešné škridly Röben sú charakteristické predovšetkým svojím tvarom s oblúkovou a rovinnou časťou, bezchybnou realizáciou všetkých detailov, výnimočnou estetickou kvalitou, vynikajúcou obzvlášť v kombinácii s klinkerovou fasádou a v neposlednej rade tiež ojedinelými farebnými variáciami. "Pálené krásky" Röben sú aktuálne zastúpené škridlami Monza Plus a Fläming.


Veľkoformátová škridla Monza Plus je zaujímavá z mnohých dôvodov. Vďaka špeciálnej výrobnej technológii má stabilný a väčší formát, čo prispieva k rýchlejšej a ľahšej realizácii pokrytia strechy spolu s menšou spotrebou drevených lát. Väčšie rozmery oproti štandardným škridlám zároveň umožňujú pri spotrebe 9.8 ks na m2 dosiahnuť menšie zaťaženie strešného krovu (39 kg/m2). Škridly Monza Plus sú tiež vysoko odolné proti poveternostným podmienkam a nečistotám. Škridla je dostupná v piatich farebných variantoch: medená engoba, antracitová engoba, čierna glazúra, gaštanová glazúra a glazúra čiernohnedá. Farebné povrchové úpravy škridiel oživia strešnú plochu a dosiahne sa nimi harmonického vzhľadu celého domu.


Elegantná škridla Fläming je škridlou pôvodného malého formátu (12, 7 ks/m2). Hladné a plynulé zvlnenie škridly vytvára na ploche vysoko efektívny harmonický vzor. Fläming je k dispozícii v 2 základných farebných odtieňoch - Rustikálny a Jesenný list. Obe vyhotovenia dodávajú akémukoľvek domu pôsobivý nádych jedinečnosti a krásy. Ďalšie farebné vyhotovenia škridiel Fläming je možné dodať na základe individuálnych potrieb zákazníka.